Fakulta tělesné kultury má nové partnery v Kanadě

Zástupci fakulty tělesné kultury při jednání na University of Victoria.
Foto: Radek Hanuš
pondělí 25. května 2015, 08:04 - Text: Martin Višňa

Představitelé fakulty tělesné kultury se vrátili z pracovní návštěvy Kanady. V zemi javorového listu si prohlédli některá moderní sportovní a vědecko-výzkumná zařízení a jednali o vzájemné spolupráci.

„Cílem cesty bylo navázání a rozvoj vztahů pro spolupráci ve výzkumu a na výměnných pobytech studentů a pedagogů. Také jsme sbírali zkušenosti s komercionalizací vědeckých výstupů a podnikáním ve sportu a zdravém životním stylu,“ uvedl proděkan Martin Kudláček. Cestu označil za inspirativní.

Delegace, v níž nechyběl ani děkan Zbyněk Svozil, zavítala do kampusu University of Victoria nebo do špičkově zařízeného Pacific Institute for Sport Excellence na Camosun College. S představiteli Camosun College, jejíž bývalý děkan Petr Řehoř v květnu posílil řady akademiků fakulty tělesné kultury, olomoučtí zástupci dohodli možnost studijních pobytů a stáží.

Hosty byli též na University of Alberta, kde potvrdili stávající spolupráci. S edmontonskou univerzitou fakulta uzavřela již dříve bilaterální smlouvu o studijních pobytech a zimní semestr absolvovali v Kanadě dva studenti.

„Navštívili jsme také absolventku našeho oboru aplikovaná tělesná výchova Kamilu Borutovou, která vlastní masérský salon ve městě Canmore. Předjednali jsem tam možnosti stáží pro současné studenty, kteří jsou jazykově vybavení a jsou absolventy našeho licenčního programu masáží,“ dodal proděkan Kudláček.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.