Fakulta tělesné kultury bude volit nové senátory

Koláž: Žurnál UP
pátek 14. února 2014, 07:34 - Text: Martin Višňa

Členové akademické obce fakulty tělesné kultury ve dnech 3. a 4. dubna rozhodnou o složení fakultního akademického senátu pro nadcházející tři roky. Volby vyhlásili současní senátoři na svém včerejším zasedání.

Písemné návrhy na kandidáty mohou akademičtí pracovníci a studenti fakulty zasílat předsedovi volební komise Davidu Smékalovi do pátku 7. března. „Návrhy musí obsahovat písemný souhlas kandidáta, dále jeho jméno a příjmení včetně titulů, datum narození a pracoviště, u studentů pak ročník a obor studia,“ připomněla místopředsedkyně senátu Soňa Formánková.

Volby do fakultního akademického senátu se uskuteční ve čtvrtek 3. a v pátek 4. dubna v zasedací místnosti děkanátu NA 309, a sice v první den od 9 do 17 hodin, v pátek pak od 9 do 19 hodin. Volit se bude patnáct senátorů, z toho pět z řad studentů.

Protože v dubnu taktéž proběhnou volby do akademického senátu univerzity, zvolili včera senátoři fakulty tělesné kultury také volební komisi pro tyto volby. Předsedou této komise se stal Roman Cuberek, jemu lze návrhy na kandidáty podávat až do 14. března.

Nová vědecká rada i vedení

Vedle voleb jednal akademický senát fakulty tělesné kultury také o podobě nové vědecké rady fakulty. Děkan Zbyněk Svozil předložil v návrhu pětadvacet jmen, mezi nimi například poslance Jiřího Zemánka nebo předsedu Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala. „U některých ještě ale nemám konečné vyjádření, počet se může ještě změnit. Například předseda Kejval je momentálně zaneprázdněn olympiádou v Soči. Byli bychom rádi, kdyby tuto nabídku přijal,“ uvedl Svozil.

Po diskusi senátoři děkanův návrh schválili, stejně tak souhlasili se staronovým složením proděkanského týmu.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.