Dnes: Punč pro ranou péči

Loňský prodej punče vynesl téměř 45 tisíc korun.
Foto: Martin Višňa
pondělí 1. prosince 2014, 12:16 - Text: Martin Višňa

Představitelé fakulty tělesné kultury a Centra aplikovaných pohybových aktivit (APA) se dnes postaví za pult stánku organizace Dobré místo pro život na olomouckých vánočních trzích. Prodejem punče podpoří olomoucké Středisko rané péče.

Oblíbený horký nápoj poteče oproti loňsku z více várnic, čepovat jej v průběhu večera budou mimo jiné děkan Zbyněk Svozil, proděkani Iva Dostálová a Martin Kudláček nebo předsedkyně fakultního akademického senátu a vedoucí katedry sportu Soňa Formánková.

„Jako již tradičně připravujeme k punčům hudební zábavu. Příchozí se mohou těšit na živou hudbu čítající několik kytaristů, dvě baskytary, bubínky všeho druhu a další rytmické nástroje, také housle,“ uvedl za organizátory vedoucí Centra APA Ondřej Ješina.

Výtěžek z prodeje poputuje stejně jako v minulých letech na podporu činnosti Střediska rané péče Olomouc, které pomáhá rodinám s dětmi se zrakovým a kombinovaným postižením v Olomouckém a částečně též Pardubickém a Zlínském kraji.

„V osobě ředitele Tomáše Vyskočila máme záruku, že peníze podpoří tu správnou věc. Většinou jdou na služby, které jsou pro rodiny potřebné, ale neplacené, jako jsou třeba aktivizační služby v oblasti volného času. Část peněz se také rozdělí na společné projekty, které pro uživatele spoluzajišťuje i Centrum APA,“ dodal Ješina.

Vloni pracovníci fakulty prodali punč za téměř 45 tisíc korun, čímž na několik dní na stánku Dobrého místa pro život ustanovili prodejní rekord.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.