Děkanem fakulty tělesné kultury zůstává Zbyněk Svozil

Zbyněk Svozil.
Foto: Tomáš Loutocký,
fotogalerie: Martin Višňa
čtvrtek 31. října 2013, 16:20 - Text: Martin Višňa

AKTUALIZOVÁNO – Akademický senát Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého potvrdil setrvání děkana Zbyňka Svozila v čele fakulty pro funkční období 2014–2018. Svozil byl jediným kandidátem.

Docent Svozil byl zvolen hned v prvním kole. Hlas mu dalo deset z 15 senátorů. Jeden hlas byl neplatný, tři senátoři se zdrželi a senátorka Anna Neumannová se k hlasování nedostavila. 

Předseda akademického senátu Jiří Kratochvíl staronovému děkanovi popřál do dalšího funkčního období mnoho úspěchů a vzkvétání fakulty. Zároveň ale připomněl dohlížecí funkci senátu. „Kde není opozice, tam může nastat velké sebeuspokojení,“ zdůraznil Kratochvíl.

Před samotnou tajnou volbou dostal Svozil ještě prostor na krátkou prezentaci svých cílů a priorit. Zopakoval svou vizi zdravé, stabilní a investující fakulty, která vychovává kvalitní absolventy a má své pevné místo v evropské vědecké sféře. „Fakultu vnímám jako stabilní a perspektivní pracoviště, nedílnou součást Univerzity Palackého. Naši absolventi nacházejí poměrně dobře uplatnění na trhu práce, v oblasti kinantropologie patříme podle národních žebříčků ke špici, ale chceme výš,“ uvedl Svozil při prezentaci.

Zdůraznil mimo jiné strategický význam zamýšlené výstavby ve střední Evropě jedinečného aplikačního centra Baluo, kde se propojí výsledky výzkumné činnosti s praxí, a investice do moderního zázemí pro výuku a výzkum. V neposlední řadě zopakoval i důležitost zvyšování nabídky cizojazyčných vzdělávacích oborů a podporu internacionalizace fakulty vůbec. 

„Stávající tým provedl podle mého dobrou práci, počítám s ním i pro další funkční období,“ řekl Svozil na adresu proděkanů. V nových akademických pracovnících, kteří přišli na fakultu nedávno, vidí Svozil vynikající generaci, která má "dobře našlápnuto".

Formálně je Svozil zvoleným kandidátem na děkana. Oficiálně jej do funkce musí jmenovat rektor.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.