Děkan Svozil ocenil úspěšné sportovce a akademiky

Ocenění sportovci s děkanem Zbyňkem Svozilem.
Foto: Martin Višňa
sobota 2. dubna 2016, 07:00 - Text: Martin Višňa

Na fakultě tělesné kultury se rozdávaly ceny. Během středečního setkání akademické obce děkan Zbyněk Svozil odměnil studenty za jejich sportovní úspěchy v loňském roce a vyhlásil též výsledky fakultních cen pro nejlepší akademiky.

Mezi oceněnými sportovci nechyběli například ploutvové plavkyně Barbora Sládečková a Zuzana Svozilová, bowlingový mistr Marek Talpa, Monika Geržová, která reprezentovala Českou republiku v aerobiku na Evropských hrách v Baku, nebo třeba judisté František Šmehlík a David Klammert.

„Každého ocenění a pochvaly si vážím. Je to fajn pocit, že se mluví o mě a o judu, že propaguji svůj sport a svou školu,“ komentoval Klammert, který se vloni stal mistrem Evropy do 23 let. „V poslední době jsem zasvětil všechen čas kvalifikaci na olympiádu v Riu. Bohužel to nevyšlo, takže se budu zase více věnovat škole. Tedy ne, že bych přestal dělat judo, soustředím se teď hlavně na seniorské mistrovství Evropy, ale zvládnout to dohromady určitě půjde. Navíc mi škola vychází vstříc,“ dodal judista.

Skloubit sport a školu prý nedělá obtíže ani další oceněné Kristýně Janečkové. Ta se věnuje estetické gymnastice, vloni s velkotýneckou sokolskou skupinou reprezentovala Českou republiku na mistrovství světa na Faerských ostrovech.

„Estetická skupinová gymnastika je obdobou gymnastiky moderní, ale závodí se ve skupině a bez náčiní, cvičíme určitou choreografii na hudbu. Trénink zabere minimálně dvanáct hodin týdně, ale studium zvládám bez problémů, i když už jsem ve třetím ročníku a bakalářka je v procesu. Prodlužovat budu spíše kvůli Erasmu než kvůli sportu,“ uvedla gymnastka, kterou cena děkana potěšila.

Už potřetí se na setkání akademické obce fakulty předávaly též výroční ceny pro nejlepší akademiky. Z laureátů ovšem děkan Svozil mohl před publikem potřást rukou pouze Ondřeji Ješinovi z katedry aplikovaných pohybových aktivit. Ten byl vyhlášen jako Řehoř roku za propagaci oboru a fakulty.

Stejná katedra bodovala ještě jednou, její vedoucí Zbyněk Janečka byl vyhlášen jako nejlepší pedagog – Amos roku. Z důvodu pracovního vytížení se však setkání akademické obce nemohl zúčastnit. Stejně jako profesor Miroslav Janura, který byl oceněn jako Albert roku za publikační činnost, a Jiří Kratochvíl, jenž byl uveden do fakultní Síně slávy nejen za dlouholeté trénování vodáckých reprezentantů.

Kromě cen se na akademické obci také přálo jubilantům a především se informovalo o novinkách na fakultě. Setkání se uskutečnilo vůbec poprvé v testovací hale Aplikačního centra BALUO, které si po skončení mohli zájemci projít v rámci komentované prohlídky. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.