Děkan si připil s úspěšnými sportovci

Tereza Olšarová si připijí s děkanem.
Foto: Martin Višňa
pondělí 25. listopadu 2013, 12:48 - Text: Martin Višňa

Andrea Holleyová, Michaela Fasnerová nebo Ondřej Viktorin. Jména, která většině lidí nic neřeknou. Jde ovšem o úspěšné sportovce z řad studentů fakulty tělesné kultury. V sobotu jim další úspěchy ve sportu i v životě popřál děkan Zbyněk Svozil.

„Máte dnes výjimečně povoleno dát si skleničku,“ žertoval děkan při přípitku, kterým neformální setkání se zástupci fakulty vyvrcholilo. Kromě Svozila si se studenty připily také proděkanka pro vnitřní organizaci Iva Dostálová a vedoucí katedry sportu Soňa Formánková.

Plejáda připomínaných sportovních úspěchů přitom byla vskutku široká. Zmíněná Andrea Holleyová triumfovala v barvách fakulty tělesné kultury na Českých akademických hrách v běhu na 400 metrů překážek, je členkou slovenské atletické reprezentace. Studentka fyzioterapie Michaela Fasnerová je zase mistryní Evropy v rychlostní kanoistice do 23 let a mistryně republiky. Ondřej Viktorin zastupoval na setkání požární sport, když má na svém kontě bronz z hasičské olympiády ve Francii.

Překvapením byla rekreoložka Tereza Olšarová. Její doménou jsou šachy, je mistryně České republiky a bronzová medailistka z mezinárodního turnaje v Londýně, hraje extraligu za Grygov, 1. ligu za SK Slavia Orlová, nejvyšší ženskou bundesligu v Německu a nejvyšší ligu v Anglii, také trénuje. „Můj dlouhodobý cíl je, aby nás veřejnost přestala vnímat jako blbečky s brýlemi, kteří neumí žít jako normální lidé,“ pobavila přítomné svým přáním.

Pozvání na neformální setkání se zástupci fakulty, které se uskutečnilo v průběhu dne otevřených dveří, přijalo čtrnáct z pětatřiceti navržených studentů. „Letos se sešlo asi nejvíce návrhů v historii. Jsem velmi rád, že se můžeme i tímto způsobem chlubit navenek,“ dodal Svozil.

Ocenění přitom s sebou nenese pouze setkání s děkanem, ale také finanční odměnu. Tu sportovci ovšem nedostali na místě v obálce, nýbrž ji obdrží na své účty.

Seznam oceněných sportovců je ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.