České akademické hry: Čtvrteční tipy pro fanoušky

Atletky Univerzity Palackého
Foto: Martin Višňa
čtvrtek 10. září 2015, 09:05 - Text: Martin Višňa

Nejnáročnější dny probíhajících Českých akademických her jsou již minulostí, ovšem o klidu na sportovních kolbištích se mluvit nedá. Dnes se mimo jiné rozhodne o vítězích turnajů ve fotbalu či házené a o medaile budou v prvních disciplínách bojovat plavci.

Ve všech zmíněných sportech má Univerzita Palackého svá žhavá želízka. Ve výběru házenkářek je několik reprezentantek, které před nedávnem skončily pod vedením Jana Bělky z fakulty tělesné kultury čtvrté na letní univerziádě v korejském Gwangju, a patří k favoritkám soutěže

O vítězství se dnes v Řepčíně poperou také naši fotbalisté. Ty čeká pouze jediný zápas, který začíná zhruba v 11 hodin – a ve kterém musí porazit výběr Vysoké školy ekonomické.

Medaile do sbírky olomoucké univerzity z letošních akademických her jistě přidají i plavkyně s ploutvemi, které skočí do vody plaveckého stadionu po 17. hodině. Ještě předtím si odplavou část disciplín klasičtí plavci.

Do pomyslné síně vítězů včera vstoupily domácí florbalistky, které ve finále porazily výběr Univerzity Karlovy 4:2. Dobře si vedli také atleti, zejména v parádních závěrečných štafetách 4x 400 metrů, které ovládli jak v mužské, tak ženské kategorii.

Výsledky, podrobnosti k programu a fotky najdete ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.