Čerství magistři děkovali studijním referentkám i kuchařkám

Čerství absolventi fakulty tělesné kultury.
Foto: Martin Višňa
čtvrtek 26. června 2014, 11:29 - Text: Martin Višňa

Sál Slovanského domu hostí dnes a zítra promoce absolventů studijních oborů na fakultě tělesné kultury. Jako první dnes vyhodili promoční čepice do výše magistři rekreologie a tělesné výchovy a absolventi bakalářského oboru Trenérství a sport.

Slavnostní fanfáry se poprvé rozezněly po deváté hodině. Vedle proděkanů fakulty Svatopluka Horáka a Radka Hanuše popřál absolventům mnoho štěstí a úspěchů do života také prorektor pro studium Vít Zouhar. Ve svém krátkém proslovu mimo jiné připomněl, že by čerství magistři a bakaláři měli poděkovat také svým rodičům a příbuzným, neboť ti stáli v době studia po jejich boku a podporovali je.

Na slova prorektora přitom poté v děkovné řeči navázal novopečený magistr Karel Krátký, který poslal poděkování nejen rodinám, pedagogům, ale také administrativním a provozním zaměstnancům. „Spolužáci mi říkali, že na všechny lidi okolo nesmím zapomenout, vždyť s nimi máme pěkné zážitky, třeba z menzy, a na druhou stranu třeba referentky na studijním to s námi také neměly vždy lehké. Takže jsem řeč pojal trochu vtipně,“ uvedl absolvent „neodolatelné“ rekreologie.

Krátký byl přitom mezi prvními promovanými jediný, kdo absolvoval s vyznamenáním. „Byla ta náhoda, sedly mi státnice i diplomka. Asi půjdu v práci za vedoucí a požádám o povýšení,“ dodal s úsměvem.

Dnes a zítra diplomy ve Slovanském domě celkem převezme na 80 magistrů a téměř 200 absolventů bakalářských oborů. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.