Atletický přebor ovládli Adéla Balůsková a Dominik Záleský

Nejúspěšnější atleti Adéla Balůsková a Dominik Záleský vyhráli pobyt v Beskydech.
Foto: Martin Hroch
sobota 30. dubna 2016, 07:48 - Text: Martin Višňa

I přes nepříznivé počasí se ve středu odpoledne sešlo na atletickém stadionu více než sto padesát závodníků, aby bojovali o medaile v Přeboru Univerzity Palackého v atletice. Hvězdami tradiční sportovní akce se stali Adéla Balůsková a Dominik Záleský.

„Ovládli hned tři disciplíny ve svých kategoriích a k tomu přidali ještě vítězství ve smíšené štafetě. Adéla Balůsková nenašla přemožitelku, jako již tradičně, ve skoku vysokém a v dálce, v běhu na 400 metrů zvítězila s náskokem téměř tří vteřin. Mezi další úspěšné ženy pak patří zejména Lenka Hornová, která jako jediná ve vrhu koulí pokořila hranici devíti metrů. K tomu přidala druhé místo v běhu na 100 metrů a bronz v hodu oštěpem,“ vypíchl jeden z pořadatelů Daniel Kutty.

Na zajímavé momenty došlo i v mužské kategorii. K vidění byl například sprinterský souboj na trati 100 metrů, když vítězové rozběhů měli čas pod dvanáct vteřin. Úspěšnější byl Dominik Záleský, který pokořil druhého Ondřeje Hrazdila o pouhých sedmnáct setin sekundy. Třetí místo si vyběhl Tomáš Vasiljev, který pak triumfoval v dálce a v běhu na 400 metrů.  

„Vítaným zpestřením byla zcela jistě smíšená štafeta na 4 x 100 m, v níž s velkým náskokem vyhrála čtveřice Tomková, Balůsková, Hrazdil a Záleský. Během sportovního zápolení venku probíhal v útrobách haly doprovodný program pro děti, které si mohly vyzkoušet běh přes překážky, skok z místa do dálky nebo hod pěnovým oštěpem,“ dodal Kutty.

Přebor Univerzity Palackého v atletice, letos pod zkratkou PUP 2016 a mottem „Zanech svoji stopu i Ty“, patří mezi tradiční sportovní akce, které během akademického roku pořádá katedra sportu fakulty tělesné kultury. Pod garancí Vítězslava Pruknera z katedry událost zorganizovali studenti v rámci předmětu Management sportovních akcí. 

Kompletní výsledky přeboru a fotogalerie jsou k nahlédnutí zde.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.