Akademickými mistry opět hokejisté olomoucké univerzity

Olomoučtí hokejisté s trofejí.
Foto: Karel Hůlka
středa 3. dubna 2013, 13:52 - Text: Martin Višňa

Hokejisté Univerzity Palackého na konci minulého týdne obhájili titul akademických mistrů České republiky. Svoji cestu šampionátem završili ve Slaném finálovou výhrou 3:2 nad týmem Univerzity Pardubice.

„Průběh finálového utkání byl vyrovnaný, soupeř dvakrát dotáhl naše jednobrankové vedení. O vítězství jsme rozhodli až dvě minuty před koncem základní hrací doby,“ uvedl trenér univerzitního hokejového výběru Karel Hůlka.

Celým turnajem přitom olomoučtí hokejisté prošli bez jediné prohry. V základní části nejprve deklasovali v poměru 10:3 výběr karvinské Slezské univerzity, poté třikrát remizovali – s Ostravskou a Masarykovou univerzitou a brněnským Vysokým učením technickým. Do závěrečné části tak vstoupili z druhého místa.

„Ve čtvrtfinále jsme se utkali s týmem Fakulty tělesné výchovy a sportu Praha. Nervozita a tíha čtvrtfinále nám svázaly ruce, což se promítlo do vedení FTVS po dvou třetinách 2:0. V poslední třetině jsme ale zabojovali, vyrovnali a v prodloužení si zajistili postup. V semifinále jsme pak jasně přehráli VUT Brno 5:2,“ popsal Hůlka cestu družstva za obhajobou loňského triumfu.

Olomoucký tým je v historii akademického hokejového mistrovství teprve druhý, který vítězství na šampionátu obhájil. Totéž se dříve podařilo jen mužstvu FTVS Praha. Letos proběhl desátý ročník turnaje.

Hokejový výběr Univerzity Palackého v současnosti tvoří odchovanci olomouckého a přerovského mládežnického hokeje. Hráči v současné době hrají první a druhou ligu v týmech Olomouce, Šumperka, Přerova a Valašského Meziříčí.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.