Akademického zástupce v Radě vysokých škol vyberou senátoři písemně, Kaštil prošel hladce

Zasedání senátu fakulty tělesné kultury.
Foto: Martin Višňa
čtvrtek 16. října 2014, 07:45 - Text: Martin Višňa

Zastoupení fakulty v Radě vysokých škol, aktualizace dlouhodobého záměru nebo ubytování studentů se zdravotním postižením byly na programu včerejšího zasedání akademického senátu fakulty tělesné kultury.

Halina Kotíková z katedry rekreologie, nebo Erik Sigmund z institutu aktivního životního stylu? To jsou akademici, kteří by mohli fakultu zastupovat v Radě vysokých škol. O fakultním zástupci ovšem senátoři včera nerozhodli, v nejbližších dnech budou o něm hlasovat per rollam, tedy písemně. Jednohlasně však schválili delegáta do studentské komory rady Josefa Kaštila.

Úspěšně prošlo hlasováním i doplnění nedávno schválené Aktualizace dlouhodobého záměru fakulty pro příští rok o zapojení fakulty do mezinárodní komunity sítí podpory pohybové aktivity HEPA Europe a podíl na tvorbě národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí Zdraví 2020.

Zasedání senátu se zúčastnili také rektor Jaroslav Miller a Petra Jungová z oddělení veřejných zakázek, kteří se společně s tajemníkem fakulty Pavlem Králem vyjádřili k několika otázkám spojeným s výstavbou Aplikačního centra Baluo. Rektor senátorům také objasnil situaci kolem UPnetu a na podnět senátora Ondřeje Ješiny přislíbil prověřit možnosti ubytování handicapovaných studentů kombinovaného studia na Neředíně.

Příští zasedání senátu se uskuteční 13. listopadu.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.