Zlatá promoce jediného absolventa

Setkání bývalého studenta se současným vedením jeho alma mater.
Foto: Dagmar Petrželová
sobota 9. listopadu 2013, 10:14 - Text: Velena Mazochová

Pouze jeden z absolventů přírodovědecké fakulty z roku 1963 přijel včera do Olomouce připomenout si svou promoci po padesáti letech. Slavnostní ceremoniál nahradilo komornější setkání s vedením fakulty a prohlídka laboratoří.

Z celkového počtu zhruba třiceti absolventů, kteří promovali v roce1963, zareagovali na pozvání fakulty pouze tři bývalí studenti. Dva z nich se ze zdravotních důvodů z účasti omluvili a na svou alma mater tak přijel jediný z nich – Libor Vidlák z Ostravy.

„Věděl jsem, že budu sám, ale přijel jsem rád a těšil jsem se,“ uvedl Vidlák, který celý život učil matematiku a fyziku na středních školách na Ostravsku. Od děkana Juraje Ševčíka obdržel pamětní diplom a v doprovodu ostatních členů vedení fakulty si prohlédl její dnešní fyzikální pracoviště.

O slavnostní ceremoniál ale nepřijde. Podle informací Dagmar Petrželové z děkanátu bude zařazen mezi „zlaté absolventy“ v příštím roce, v němž fakulta naopak uvítá velmi silný ročník. „Ten letošní byl slabší, patrně v té době docházelo k přesunům některých oborů do vyšších ročníků. Přesnější důvody neznáme,“ komentovala letošní rekordně nízkou účast Petrželová.

Slavnostní setkání se svými někdejšími studenty po padesáti letech od jejich absolutoria pořádá přírodovědecká fakulta každoročně už od roku 2007.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.