Zemřela bývalá proděkanka přírodovědecké fakulty Eva Tesaříková

Docentka Eva Tesaříková.
Zdroj: archiv UP
pátek 3. června 2016, 15:30 - Text: Martina Šaradínová

Pracovitá a přátelská žena, která byla vždy ochotna pomoci.  Takto si uchovají v paměti docentku Evu Tesaříkovou, někdejší proděkanku přírodovědecké fakulty, její kolegové. V těchto dnech bohužel podlehla vážné nemoci a poslední rozloučení s ní se konalo v pátek odpoledne na Svatém Kopečku.

„Byla nesmírně pracovitá, práce ji moc bavila a naplňovala. Ke studentům byla přísná, ale spravedlivá a ke kolegům vždy přátelská. Velmi výrazně, a to v pozitivním smyslu, se podepsala na stavu nynější hlavní budovy fakulty,“ uvedl proděkan pro mimouniverzitní spolupráci Josef Molnár, který s ní spolupracoval na katedře i ve vedení fakulty.

„Jako kolegyně byla velmi přátelská. Vždy, když mohla pomoci, tak to udělala. Je to velká ztráta,“ řekl vedoucí katedry algebry a geometrie Radomír Halaš.  

Eva Tesaříková se narodila v Hradci Králové. Na olomoucké přírodovědecké fakultě vystudovala obor Numerická matematika. Působila nejprve na lékařské a pak na přírodovědecké fakultě, s níž spojila profesní život na více než dvě desetiletí. V roce 1991 se stala docentkou pro obor Didaktika matematiky. V letech 2004 až 2014 zastávala funkci proděkanky pro výstavbu fakulty.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.