Zaměstnanci univerzity chtějí další školku

Ilustrační foto:
Archiv MŠ UP
úterý 6. listopadu 2012, 15:26 - Text: Milada Hronová

Další mateřskou školu by mohla otevřít Univerzita Palackého. Průzkum ukázal, že by děti zaměstnanců naplnily více než jednu třídu.

Ideálním místem pro případnou druhou školku by byl areál v ulici Šlechtitelů. Dá se tak usuzovat z dotazníkového šetření. Pro zřízení školy se vyslovilo 58 procent respondentů.

Vědecká centra, která vyrostou díky dotacím Evropské unie v zóně Šlechtitelů, posílí řada českých i zahraničních odborníků. Právě jim a jejich rodinám se univerzita snaží vytvořit dobré zázemí. O školku má zájem devadesát z dvou stovek dotázaných. Své dítě by do nově vzniklého zařízení určitě umístilo pětatřicet z nich.  

Mateřská škola olomoucké univerzity, zaměřená na stimulaci rozvoje funkcí pro úspěšné zvládnutí čtení, psaní a počítání, funguje od letošního února v rekonstruovaných prostorách Fischerových kolejí. Pedagogická a přírodovědecká fakulta do stavebních úprav a vybavení investovaly přibližně jedenáct milionů korun.

Od září zaplnilo mateřskou školu padesát dětí, převážně zaměstnanců univerzity. „Ráda jsem využila možnosti umístit své dítě do školky na akademické půdě. Myšlenka rovných příležitostí a umožnění skloubení role matky a akademické pracovnice mi připadala od počátku velmi smysluplná,“ řekla Jana Kvintová z katedry psychologie a patopsychologie pedagogické fakulty.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.