Zájem studentů o spolupráci s fakultními školami roste

Zájem studentů o pozici koordinátorů ve fakultních školách roste.
Foto: Martina Šaradínová
pondělí 2. listopadu 2015, 16:00 - Text: Martina Šaradínová

Přírodovědecká fakulta letos vyšle do svých fakultních škol více koordinátorů. S 43 fakultními školami na Moravě a ve východních Čechách bude udržovat kontakty 56 koordinátorů, z toho je zhruba polovina studentů. Co je v nové roli může potkat, se dnes dozvěděli na schůzce se zástupci vedení fakulty i již zkušenými koordinátory.

„Obdobná setkání pořádáme zhruba dvakrát do roka. Nyní jsme se záměrně sešli nedlouho před dnem otevřených dveří, aby koordinátoři mohli ve svých fakultních školách studenty na tuto akci pozvat. Představili jsme nové propagační předměty, publikace i powerpointovou prezentaci, kterou mohou na školách využít,“ uvedla vedoucí oddělení vnějších a vnitřních vztahů Dagmar Petrželová.

Středoškoláci se od koordinátorů dozvědí podrobnosti o nabídce oborů, formách studia, ale třeba i o studentském životě či náročnosti zkoušek. „Zájem studentů o pozici koordinátora se zvyšuje, oproti minulému roku jich evidujeme zhruba o deset více. Přesto nemáme všechny fakultní školy obsazeny, zájemci se mohou stále hlásit,“ uvedla Romana Čuprová z oddělení vnějších a vnitřních vztahů. Seznam fakultních škol a další informace lze najít ZDE

Zhruba tříletou spolupráci s Cyrilometodějským gymnáziem v Prostějově má za sebou Dominika Janošíková, studentka čtvrtého ročníku oboru Chemie-biologie. „Je fajn, že mohu středoškolákům poradit a poskytnout jim pohled studenta vysoké školy. Nejvíc se ptají právě na mé zkušenosti, zajímá je systém zkoušek, náročnost studia i možnost uplatnění v praxi,“ uvedla Janošíková.

Na svoji „mateřskou“ střední školu, gymnázium ve Valašském Meziříčí, se v nové roli vrátí student prvního ročníku oboru Biotechnologie a genové inženýrství Petr Beňo. „Mám s tamními pedagogy i studenty dobré a chci s nimi být v kontaktu i nadále. Střední škola mi hodně dala, takže bych jí to takto chtěl trochu vrátit,“ uvedl Beňo. Ke stejnému kroku přemluvil i svoji bývalou spolužačku, dnes studentku oboru Experimentální biologie. „Určitě je lepší, když informace středoškolákům podává student vysoké školy. Sama si velmi dobře pamatuji, co mě zajímalo,“ uvedla Magdaléna Zvonková.  


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.