Výstava fotografií láká ke studiu ve Švédsku

Adela Rychtáriková považuje studium ve Švédsku za skvělou zkušenost.
Foto: Martina Šaradínová
sobota 28. listopadu 2015, 07:27 - Text: Martina Šaradínová

Za svým půlročním pobytem ve Švédsku se ohlíží Adela Rychtáriková výstavou fotografií Hej Sverige, kterou si zájemci mohou prohlédnout na přírodovědecké fakultě. Studentka oboru Regionální geografie chce prostřednictvím snímků přiblížit tuto severskou zemi a nalákat své kolegy k tamním studijním pobytům.

„Setkala jsem se s tím, že se řada lidí bojí vyjet do severských zemí a vysvětluje to tamními těžkými klimatickými i studijními podmínkami. Já mohu říct, že obavy nejsou na místě a že je to skvělá zkušenost. Švédsko byla moje vysněná země,“ uvedla Rychtáriková, která v zemi tří korunek studovala díky programu Erasmus+. Pobývala v Borlänge ve středu země, procestovala ale i další části Švédského království.

Na fotografiích autorka zachytila zejména švédskou krajinu a architekturu. „Fotografování je mým koníčkem, ale rozhodně nejsem žádný profesionál. Fotím pro potěšení. Na snímcích jsem zachytila to, co mě nejvíce uchvacovalo,“ doplnila Rychtáriková.

Výstava navazuje na stejnojmennou přednášku, která se uskutečnila v rámci cestovatelských večerů Geografové na cestách. Obě její aktivity jsou podpořeny z projektu přírodovědecké fakulty Hýčkejte svou alma mater.  Výstava se nachází ve foyer ve druhém patře přírodovědecké fakulty před katedrou geografie. Zájemci si ji mohou prohlédnout do konce semestru. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.