Volba děkana: zůstali dva kandidáti

Povede přírodovědu docentka Irena Smolová, nebo profesor Ivo Frébort?
Koláž: Žurnál UP
středa 20. listopadu 2013, 10:33 - Text: Pavel Konečný

Na funkci děkana přírodovědecké fakulty kandidují pouze současní proděkani Irena Smolová a Ivo Frébort, který je zároveň ředitelem Centra regionu Haná pro biotechnologický a zemědělský výzkum. Žádný z dalších navržených kandidaturu nepřijal. Žurnálu to potvrdil předseda akademického senátu fakulty a zároveň předseda volební komise Marek Jukl.

„Volební komise obdržela návrhy na osmnáct kandidátů od celkem čtyřiadvaceti členů akademické obce. Všichni navržení se ke své kandidatuře ve stanoveném termínu vyjádřili. Přijali ji pouze dva kandidáti,“ sdělil Jukl.

Dotazy lze kandidátům na děkana položit na shromáždění akademické obce ve středu 27. listopadu od 15 hodin v aule přírodovědecké fakulty nebo elektronickou poštou na adrese volbadekana2013@email.cz.

Volební teze obou kandidátů budou zveřejněny ZDE.

Děkana budou členové senátu volit 4. prosince. Ke zvolení je třeba získat 11 z 21 hlasů. Současnému děkanovi Juraji Ševčíkovi skončí druhé funkční období v únoru.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.