Vidět majáles chytrými brýlemi!

Repro: Žurnál UP
neděle 4. května 2014, 09:15 - Text: Pavel Konečný

Příznivci nejmodernějších IT technologií mají jedinečnou šanci vidět svět skrz chytré brýle Google Glass. Na majáles s nimi dorazí průkopník Google Glass v Česku Martin Pelant. V úterý bude přednášet od 15 hodin v aule přírodovědecké fakulty.

„Nejprve vysvětlí, čím jsou brýle zajímavé, a pak jejich činnost sám předvede. Obraz z kamery brýlí na jeho hlavě bude promítán na plátno. Posluchači uvidí také sestřih videa seskoku z letadla nahrávaný pomocí Google Glass,“ uvedl student informatiky Lukáš Novák, který patří mezi zakladatele skupiny Google Developer Group Olomouc (GDG). Ta sdružuje nadšence, studenty a programátory.

„Vznikli jsme jako reakce na nedostatek olomouckých akcí pro vývojáře. Chceme vybudovat silnou komunitu lidí, kteří budou s námi řešit aktuální záležitosti IT světa. Přednáška o Google Glass je našim prvním počinem,“ řekl Martin Šafář, který se podílí na tvorbě IT zázemí budoucího science muzea Pevnost poznání.

Moderní vývojářské poznatky chce programátor promítnout do celkové koncepce muzea vědy. „Plánujeme akce nejen pro vývojáře a lidi z oblasti IT, ale také pro širokou veřejnost. Ta se tak může dozvědět o technologických novinkách, které mohou být užitečné v každodenním životě,“ dodal Šafář.

Brýle Google Glass umí na očích zobrazit, na co si jen jejich majitel vzpomene – emaily, kalendář a dokáží třeba navigovat k nejbližšímu bankomatu nebo natočit okolní svět.

Přednáška o Google Glass je přístupná zdarma, je ale potřeba se na ni registrovat. Diváci si mohou brýle na přednášce sami vyzkoušet, na koho se nedostane, bude mít další možnost v Bezručových sadech.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.