Vánoční sbírka přírodovědecké fakulty byla opět bohatší

Vánoční sbírku předal vedoucí Klokánků Šarce Kupčákové děkan Ivo Frébort.
Foto: Martina Oulehlová
středa 7. ledna 2015, 07:51 - Text: Martina Šaradínová

Dětské knížky, hračky, výtvarné potřeby, pleny, oblečení, sladkosti či výživy věnovali dárci do vánoční sbírky, kterou pořádala přírodovědecká fakulta. Výtěžek předal v prosinci děkan Ivo Frébort vedení olomouckého Klokánku.

Kolik zaměstnanců a studentů se rozhodlo dárkem pohladit dětskou duši, nelze podle organizátorky sbírky Ireny Vaculové odhadnout.  Věci totiž nosili na několik sběrných míst. Jisté ale je, že dárků každým rokem přibývá. „Sbírka je rok od roku štědřejší. Věřím, že tradice bude pokračovat,“ uvedla Vaculová. Svým dílem přispěli i pravidelní sponzoři. Jedna z firem věnovala dětskou výživu za více než sto tisíc korun.

Vánoční sbírku ocenila za Fond ohrožených dětí i vedoucí Klokánku v Olomouci a Dlouhé Loučce Šárka Kupčáková. „Lidé to brali velmi zodpovědně a sešla se opravdu celá řada pěkných dárků, včetně nádherných a zcela nových hraček. Mohli jsme tak ušetřit. Jsme rádi, že sbírka má již několikaletou tradici a podpořilo ji i nové vedení fakulty,“ uvedla Kupčáková. Bačkůrky, přesnídávky či pleny získá v obou zařízeních 40 dětí, o něž se rodiče nemohou či nechtějí starat.

Velký podíl na úspěšnosti sbírky měly i děti z univerzitní mateřské školy a MŠ Blanická. Ty namalovaly obrázky se zimními či vánočními náměty, jimiž motivovaly k účasti ve sbírce a současně ozdobily v adventní době fakultu.  Kresby doplnily konkrétní příběhy dětí z Klokánků.

Vánoční sbírku na pomoc ohroženým dětem pořádala fakulta už osmým rokem.

 

Popisek:


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.