Účastníci exkurze ve vědeckých centrech neskrývali údiv

Exkurze v Centru regionu Haná.
Foto. Martina Šaradínová
středa 18. listopadu 2015, 16:11 - Text: Martina Šaradínová

Na některá pracoviště Centra regionu Haná a Regionálního centra pokročilých technologií a materiálů nahlédli dnes účastníci exkurze v areálu přírodovědecké fakulty v Holici. Prohlídku míst, kde se dělá špičková věda, si nenechali ujít bývalí či současní zaměstnanci, studenti nebo gymnazistka.

Malý šok zažívala při prohlídce vědeckých center někdejší vedoucí studijního oddělení Alena Klegová. „V tomto areálu jsem byla naposledy snad před 20 lety. To se vůbec nedá srovnat, je to něco úžasného, vůbec jsem to nečekala. Přestože k fyzice moc úzký vztah nemám, být mladý člověk a vidět tato pracoviště, vážně bych zvažovala studium fyziky,“ nešetřila slovy chvály bývalá pracovnice fakulty.

O studiu přírodovědecké fakulty právě přemýšlí studentka Slovanského gymnázia Veronika Górová. Protože se chce hlásit na biochemii, zavítala dnes do Centra regionu Haná. „Chtěla jsem se podívat, jak vypadají zdejší pracoviště a co se zde dá zkoumat. Moc se mi tu líbí, jsem spokojená,“ prozradila gymnazistka, která má v plánu ještě exkurzi na katedře biochemie a chystá se i na páteční Den otevřených dveří na přírodovědecké fakultě.  

Série exkurzí, která pokračuje do 26. listopadu, vznikla z podnětu studentského spolku Pospol. Obraceli se na něj totiž studenti, kteří projevili zájem seznámit se s prostředím i jiných kateder, než na kterých studují. Vedení fakulty nakonec nabídku rozšířilo i pro zaměstnance a seniory fakulty.

Ve čtvrtek budou mít zájemci možnost zavítat na katedry zoologie, geoinformatiky, geologie, rozvojových studií a geografie. Následně se 24. listopadu štafety ujmou matematici a v dalších dnech je budou následovat fyzici a biologické katedry. Přesný rozpis exkurzí najdete ZDE.Přihlášky lze zasílat na pospol@upol.cz.

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.