Tým proděkanů přírodovědecké fakulty od ledna posílí Zdeněk Hradil

Děkan Ivo Frébort si za čtvrtého proděkana vybral Zdeňka Hradila (vpravo).
Foto: Velena Mazochová
středa 15. října 2014, 16:57 - Text: Velena Mazochová

Čtvrtým proděkanem přírodovědecké fakulty se stane dosavadní vedoucí katedry optiky Zdeněk Hradil. O jeho dodatečném jmenování pro rezort mezinárodních záležitostí informoval dnes děkan Ivo Frébort na prvním zasedání senátu v tomto akademickém roce.

„Proděkan pro mezinárodní záležitosti mně vždycky chyběl a delší dobu jsem jej hledal. Podařilo se mi přesvědčit jednoho z velmi kvalifikovaných profesorů naší fakulty, který má velké zahraniční zkušenosti, kontakty na řadu zahraničních pracovišť, organizuje výměnu studentů v rámci programu Erasmus na několika pracovištích,“ zdůvodnil svůj výběr děkan.

Nového proděkana hodlá jmenovat k 1. lednu příštího roku. „Domnívám se, že do našeho proděkanského týmu zapadne i svými občas kritickými názory. Správná kritika může tříbit rozhodnutí a jiný názor na věc určitě nezaškodí,“ dodal Frébort.

Agenda dalšího proděkanského úseku se bude podle něj odvíjet od programu rozvoje internacionalizace fakulty, který vedení fakulty prezentovalo před koncem, minulého akademického roku. „S panem profesorem jsem vedl například diskusi o tom, jakým způsobem oživit program Erasmus v některých oborech,“ doplnil děkan.

V diskusi se senátory budoucí proděkan zdůraznil důležitost zahraničních styků a mezinárodní spolupráce a připomněl některé z problematických oblastí svého úseku. Jedno z prvních opatření, které by mělo například přispět k vyváženějšímu poměru mezi odjíždějícími a přijíždějícími studenty, by podle něj mělo vést ke zkvalitnění anglických webových stránek fakulty. „Měli by zde najít nabídku, ze které by si mohli pohodlně pokrýt řádově dvacet, třicet kreditů za semestr,“ uvedl Hradil.

Nový proděkan na začátku příštího roku rozšíří vedení fakulty, které v současné době tvoří tři proděkani.  Statutární zástupce děkana Zdeněk Dvořák vede úsek vědy a výzkumu, Roman Kubínek je proděkanem pro studijní, sociální a pedagogické záležitosti a Josef Molnár se věnuje rezortu pro mimouniverzitní záležitosti.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.