Studenti přírodovědecké fakulty se mohou pochlubit vědeckými výsledky

Ilustrační foto: Velena Mazochová
sobota 11. dubna 2015, 15:48 - Text: Martina Šaradínová

Studenti bakalářských, magisterských i doktorských oborů na přírodovědecké fakultě se mohou i letos zúčastnit Studentské vědecké soutěže o cenu děkana. Přihlášky je třeba poslat do konce dubna, samotné klání se uskuteční 13. května.

„Cílem soutěže je motivovat studenty k aktivní účasti ve vědě a výzkumu a k dalšímu působení v oblasti bádání a poznávání,“ uvedla koordinátorka soutěže Taťjana Nevěčná.

Studenti se budou moci pochlubit svými vědeckými úspěchy v oborech matematika, chemie, fyzika, biologie, vědy o Zemi a didaktika přírodovědných oborů. Ti nejúspěšnější se mohou těšit na mimořádná stipendia a ceny věnované například sponzory, katedrami či vědeckými centry. Podrobné informace jsou dostupné ZDE

Loni se klání zúčastnilo 70 soutěžících, kteří prezentovali 73 příspěvky. Nejvíce zastoupenými obory byly matematika, chemie a vědy o Zemi. Soutěž existuje ve stávající podobě od roku 2007 a navazuje na dlouhou tradici studentských vědeckých soutěží (SVOČ).


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.