Quod bonum, felix, faustum, fortunatumque sit!

Včerejší promoce absolventů magisterského studia na přírodovědecké fakultě.
Fotogalerie: Velena Mazochová
sobota 28. června 2014, 08:08 - Text: Velena Mazochová

Včerejší promoce nových držitelů magisterského titulu ukončily maratón slavnostních aktů, které se v uplynulých čtyřech dnech konaly na přírodovědecké fakultě. Vysokoškolské diplomy převzalo celkem 455 absolventů, kteří završili svá studia v bakalářských a magisterských programech.

„Vysokoškolské diplomy dokládají vaši způsobilost pracovat ve vědeckých a výzkumných institucích i na vysoce kvalifikovaných místech v praxi,“ zdůraznil proděkan Josef Molnár při včerejší slavnostní promoci absolventů magisterského studia. „Zahajte novou životní etapu přáním, jímž bývaly zahajovány římské sněmy: Ať je to k dobru, štěstí, blahu a zdaru!“ popřál bývalým studentům Molnár.

K optimistickému vykročení do dalšího období vyzval absolventy také prorektor Miroslav Mašláň, který zároveň připomněl nezbytnost vzdělávání pro další profesní i osobnostní rozvoj. „I nadále se budete muset seznamovat s novými poznatky svých disciplín a jiných společenských, technických či medicínských věd. Jen tak budete moci zodpovědně vykonávat svá povolání, protože lidské poznání se každých deset let zdvojnásobuje,“ doplnil Mašláň.

Pro absolventku mezinárodních rozvojových studií Terezu Jůnovou budou studia na přírodovědecké fakultě patřit k významným životním obdobím. „Určitě to byly nejlepší roky mého života. Bude se mi stýskat po učitelích, po kamarádech i po městě. Na to všechno budu mít moc pěkné vzpomínky,“ prozradila Jůnová.

Promoční slib:

Slibuji, že ve své učitelské, vědecké i odborné činnosti budu uplatňovat a nadále rozvíjet poznatky vědy a kultury tak, abych se nikdy nezpronevěřil ideálům humanity a demokracie. Slibuji, že budu pracovat a žít tak, abych šířil čest a slávu nejen přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého, ale i celé naší vlasti.

V uplynulém týdnu se uskutečnily promoční akty také na fakultách lékařské a cyrilometodějské a na fakultě tělesné kultury. Příští týden složí absolventský slib noví bakaláři a magistři pedagogické a filozofické fakulty.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.