Přírodovědecká fakulta podpoří studentské projekty, které ji hýčkají

Repro: Žurnál
pátek 25. září 2015, 11:59 - Text: Martina Šaradínová

Nápady, jejichž cílem je zpopularizovat některý z přírodovědných oborů, zviditelnit fakultu na veřejnosti či oživit dění na ní například uspořádáním výstavy, podpoří i letos projekt Hýčkejte svou alma mater. Je určený pro studenty přírodovědecké fakulty, kteří mohou o finanční podporu svých projektů požádat do 9. října.

Čtvrtou výzvu na podávání studentských projektů na propagaci a zlepšení prostředí na fakultě vyhlásil děkan Ivo Frébort. Své projekty mohou předkládat studenti prezenční formy bakalářského, magisterského či doktorského studia. Nápady by měly například přispět k popularizaci studovaného oboru nebo vylepšení prostředí na fakultě, studenti ale také mohou vytvořit učební pomůcku nebo zorganizovat spolupráci se středoškoláky.

„Úspěšní řešitelé získají odměnu, která bude vyplacena formou mimořádného stipendia. Jeden student může podat v jedné výzvě maximálně dva projekty. Projekt může mít více spoluřešitelů, odměna však bude vyplacena pouze jednomu hlavnímu řešiteli,“ uvedla vedoucí oddělení vnějších a vnitřních vztahů Dagmar Petrželová.

Řešitelé přijatých projektů obdrží bezprostředně 500 korun na projekt. Pokud svůj projekt úspěšně obhájí, mohou se těšit na mimořádné stipendium od 3500 do 5500 korun. Hodnotící komise bude posuzovat nápaditost a originalitu projektu, jeho význam pro fakultu, kvalitu závěrečné zprávy i úroveň veřejné obhajoby, která je naplánována na prosinec.

Žádosti o podporu můžete zasílat v elektronické podobě na e-mailovou adresu dagmar.petrzelova@upol.cz. Bližší informace najdete ZDE

Vloni komisi nejvíce zaujaly projekty balonového mapování na Envelopě a humanitárního mapování v Keni. Finanční odměnu získal například Klub deskových her při přírodovědecké fakultě, interaktivní mapa zahraničních mobilit Erasmus+, překladatelský maraton Khan Academy nebo Seznamovák UP 2014.

 

 

 

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.