Přírodovědcům na plese mnohdy parket nestačil

Na plesu nechyběla ani ukázka pole dance.
Fotogalerie: Martina Šaradínová
neděle 8. března 2015, 13:43 - Text: Martina Šaradínová

Především studentům patřil sobotní Ples přírodovědecké fakulty. Taneční parkety i sály zaplnili jeho účastníci do posledního místečka, velký zájem vzbudila i taneční vystoupení včetně pole dance.

Fakultní ples, na němž se o hudební doprovod staral Breeze Band Jiřího Suchého a kapela Extress, zahájil v Clarion Congress Hotelu děkan Ivo Frébort. Ačkoliv plesy prý nevyhledává příliš často, ten fakultní si užil. „Atmosféra je příjemná, jsou tu fajn lidé, takže jsem spokojený,“ potvrdil krátce po losování tomboly.

Studentům na míru byl připraven i program plesu. „Snažili jsme se ho trochu odlehčit. Kromě klasického plesového tanečního vystoupení Davida Voráče a Veroniky Kolářové jsme připravili i dvě vystoupení ve spolupráci s Domem dětí a mládeže, step a hip hop. Hodně očekávané bylo i vystoupení dnes velmi moderního pole dance,“ uvedla Michaela Kratochvílová, která měla přípravu ples na starosti.

Tanec a přírodní vědy jdou dohromady

Po loňské dobré zkušenosti ples přilákal i studenta lékařské fakulty Petra Binara. „Líbí se mi tu i letos. Možná jen parket by mohl být větší, protože zájem o tanec je velký,“ řekl Binar.

Na svá studia  matematiky a informatiky mohl vzpomenout taneční mistr David Voráč, tentokrát v roli účinkujícího. „Na plesu přírodovědecké fakulty jsem poprvé a byl to velmi pěkný zážitek. Tanec a matematika jdou velmi dobře dohromady.  V tanci hodně používáme pojmy z fyziky či matematiky, takže jejich znalost usnadňuje trénink i tanec. Možná i proto je spousta tanečníků matematiky nebo se věnují jiným přírodovědným oborům,“ vysvětlit Voráč. Na tanečním parketu se představil s Veronikou Kolářovou, studentkou pátého ročníku olomoucké medicíny. „Tanec byl můj celoživotní sen, tak si ho plním. Přestože skloubit to se studiem není jednoduché,“ svěřila se tanečnice.

Vítězka tomboly se podívá do Salcburku

Jedním z vrcholů večera bylo i losování tomboly se 150 cenami. Nejšťastnější odcházela výherkyně hlavní ceny – dvoudenního pobytu pro dva v NH Hotels v Salcburku. „Už jsem schovávala lístek, že půjdu domů, ale naštěstí jsem zůstala. Vítězství jsem vůbec nečekala, ale moc ráda na výlet pojedu. Co nejdřív, hned po zkouškách. Moc děkuji za cenu i za skvělou organizaci plesu,“ řekla šťastná výherkyně a studentka biochemie Roksolana Ilnycka.

Již v příštích dnech začne příprava dalšího ročníku fakultního plesu. „Už letos jsem oslovila studentský spolek Pospol a UP Crowd.  Pokud má někdo zájem se do organizace plesu připojit i pro příští ročník, ať už vlastní prací, nápadem či tipem na účinkující, velmi to uvítám,“ vyzvala případné zájemce Kratochvílová.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.