Přírodovědci zvolí děkana 4. prosince

Z jednání akademického senátu.
Foto: Martina Šaradínová
středa 2. října 2013, 15:50 - Text: Martina Šaradínová

Akademický senát přírodovědecké fakulty dnes vyhlásil termín voleb děkana. O tom, kdo nahradí v čele fakulty dosavadního děkana Juraje Ševčíka, budou senátoři rozhodovat 4. prosince.  

Přítomní členové akademického senátu schválili také harmonogram voleb. „Uzávěrka pro podávání návrhů je stanovena na 8. listopad. Návrhy mohou členové akademické obce fakulty podávat pouze písemně, a to buď doporučeným dopisem, prostřednictvím fakultní podatelny nebo doručením do schránky akademického senátu,“ řekl předseda akademického senátu Marek Jukl, který byl současně zvolen předsedou volební komise. Jejími dalšími členy se stali místopředsedové akademického senátu Jaromír Fiurášek a Jan Stoklasa.

Po podání návrhů se kandidáti vyjádří, zda s kandidaturou souhlasí. Konečná kandidátka bude zveřejněna nejpozději 20. listopadu. Svoje vize představí kandidát či kandidáti na veřejném shromáždění akademické obce, které se uskuteční 27. listopadu.

Dosavadní děkan již svoji pozici nemůže obhajovat, neboť mu končí druhé funkční období. Nový děkan se má funkce ujmout 1. února příštího roku.

Volby letos na podzim čekají i další tři fakulty a rozhodovat se bude i o rektorovi pro příští čtyři roky. Volební maraton zahájí filozofická fakulta 9. října, o týden později se uskuteční volba rektora. Na konci října se bude nový děkan volit na pedagogické fakultě a fakultě tělesné kultury.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.