Přírodovědci znovu chystají tábory pro malé badatele

Účastníci loňského příměstského tábora.
Foto: Martin Višňa
úterý 18. února 2014, 09:33 - Text: Martina Šaradínová

V roli mravenců, kriminalistů, cestovatelů či objevitelů vesmíru se ocitnout děti, které se přihlásí na letní příměstské tábory pořádané přírodovědeckou fakultou. Oproti loňskému roku si zájemci mohou vybírat z pestřejší nabídky témat pětidenních pobytů.

Stejně jako loni v létě mohou děti zažít týden v mraveništi nebo objevovat planetu Ludibundus Physis X. „Tyto tábory se dětem moc líbily, proto jsme se rozhodli je zopakovat. Chceme dát šanci dalším, aby je zažili,“ uvedla organizátorka Eva Jungová.

Přírodovědci také vyjdou vstříc rodičům, kteří volali po táborech pro jejich mladší potomky. Cesta kolem světa za pět dní je proto určena dětem ve věku od šesti do osmi let. Po stopách zločinu by se naopak měli vydat spíše náctiletí ve věku od 12 do 15 let. „Na táboře nazvaném Kriminálka pod lupou se stanou členy vyšetřovacího týmu. Díky odborníkům nahlédnou to tajů daktyloskopie, forenzní patologie, mechanoskopie a další věd, s jejichž pomocí odhalí pachatele,“ prozradila Jungová. Cílovou skupinou ostatních táborů jsou děti od osmi do 12 let.

Všechny turnusy se uskuteční v prostorách fakulty, což mladým táborníkům umožňuje nahlédnout do specializovaných pracovišť, laboratoří i učeben. Setkají se také s odborníky a vysokoškolskými pedagogy. „Protože víme, že i dobrodruzi si na svých prázdninových cestách chtějí užít především spoustu legrace a odpočinout si od školy, tak i odborný program je pro děti připraven formou her, zajímavých pokusů a netradičních zážitků,“ doplnila Jungová.

Více informací a také přihlášky najdou zájemci ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.