Přírodovědci zahájili vánoční sbírku pro děti z Klokánku

Vánoční sbírku každoročně doprovází výstava obrázků.
Foto: Martina Šaradínová
pondělí 23. listopadu 2015, 10:00 - Text: Martina Šaradínová

Knížky, hračky, výtvarné potřeby, pleny, oblečení, sladkosti, hygienické potřeby i další věci mohou nosit účastníci tradiční vánoční sbírky Dárek pro dětský úsměv, která dnes odstartovala na přírodovědecké fakultě. Dárky udělají následně radost malým obyvatelům Klokánku v Olomouci a Dlouhé Loučce.

„Předvánoční čas je pro podobné sbírky ideální, protože lidé v tomto období obvykle myslí i na ty, kteří třeba neměli tolik štěstí a nemohou žít ve fungující rodině. Podpořit děti z Klokánku je určitě dobrá věc. Nyní jsou navíc tato zařízení ve velmi složité situaci, takže uvítají jakoukoliv pomoc,“ řekla organizátorka sbírky Martina Oulehlová z katedry botaniky.

Všichni, kteří chtějí zkrášlit Vánoce dětem ohroženým týráním, zneužíváním či zanedbáváním, mohou své dárky nosit až do 13. prosince. Na fakultě jsou čtyři kontaktní místa – sekretariát děkana (6.018), oddělení vnějších a vnitřních vztahů (6.010), herbárium v Holici a řídicí úsek Centra regionu Haná.
„V Klokánku budou mít radost například z hygienických potřeb, trvanlivých sladkostí a potravin či nového oblečení a obuvi. Ale neměli bychom zapomenout ani na hračky, knížky či výtvarné potřeby, aby měly děti pod stromečkem co rozbalovat. V současné době v obou zařízeních žijí děti ve věku od tří do 12 let a také jedno tříměsíční miminko,“ doplnila Oulehlová.

Přírodovědecká fakulta sbírku pořádá od roku 2008. Kromě studentů a zaměstnanců do ní každoročně přispívají i sponzoři. Sbírku podporuje i výstava dětských prací, které vytvořili žáci ZŠ a MŠ Řezníčkova a tradičně také předškoláci z univerzitní mateřské školy. Výstava barevných obrázků, přáníček, andílků a papírových sněhových vloček je ode dneška ve foyer hlavní budovy na třídě 17. listopadu a také v Holici v budově A. Výtěžek sbírky předá děkan Ivo Frébort 14. prosince vedení olomouckého Klokánku.

Více informací v přiloženém plakátu (PDF)


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.