Přírodovědci se loučili se zimním semestrem

Vánoční atmosféru dotvářel i punč.
Foto: Martina Šaradínová
středa 16. prosince 2015, 07:00 - Text: Martina Šaradínová

Symbolickou tečku za zimním semestrem udělalo v úterý odpoledne na přírodovědecké fakultě tradiční POSemestrální POSezení, tedy Pospos. Sešli se na něm zaměstnanci, doktorandi i senioři fakulty. Protože Vánoce jsou za dveřmi, nechybělo ani vánoční cukroví a punč. Na své si přišli i ti, kteří mají rádi dobroty z grilu.

„Jsem rád, že se tady můžeme takto setkat. V letošním roce se fakulta posunula výrazně dopředu. Máme nové muzeum vědy Pevnost poznání, nově zrekonstruované budovy, daří se našim vědcům a studenti, až na některé, úspěšně studují. Myslím si, že atmosféra na fakultě i její fungování jsou dobré,“ řekl děkan Ivo Frébort a následně provolal fakultě slávu.

Přírodovědci využili Pospos zejména pro setkání s kolegy, třeba i z jiných kateder. K posezení jim Správa budov připravila bohaté občerstvení – mimo jiné tisíc koláčku, 12 kilogramů vánočního cukroví, 35 kilogramů vepřového masa nebo třeba 50 litrů punče, dvě bečky piva a jednu bečku kofoly. „Vloni jsme měli zabijačku po studenu a zjistili jsme, že lepší je něco teplého. Proto letos grilujeme. Venku je sice zima, ale nám to nevadí, u ohně se zahřejeme. Jsme zvyklí,“ svěřila se s úsměvem Věra Holišová ze Správy budov na Envelopě.

Někteří účastníci patřili k pravidelným hostům Posposu. „Pokud můžu, chodím vždy. Kdykoliv jsem v České republice, udělám si čas. Určitě je to dobrá akce, líbí se mi i grilovačka. Já bych to pořádal častěji,“ navrhl Tomáš Grim z katedry zoologie.  

Naopak František Karlický z katedry fyzikální chemie na Pospos zavítal po delší době. „Naposledy jsem na něm byl asi před třemi lety. Teď jsem přišel s kolegy, abychom si užili atmosféry konce roku,“ uvedl František Karlický z katedry fyzikální chemie.

Posemestrálnímu posezení předcházelo tradiční setkání se seniory fakulty. Zhruba 70 hostů před slavnostním obědem uvítalo vedení fakulty, senioři se seznámili s novým fakultním spotem a viděli prezentaci o Pevnosti poznání.

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.