Přírodovědci se ladili do vánoční atmosféry

Fotogalerie: Martina Šaradínová
středa 17. prosince 2014, 14:34 - Text: Martina Šaradínová

Vůně vánočního cukroví, stromečku, ale především tlačenky, sekané a dalších zabíjačkových dobrot se dnes po poledni vinula vestibulem přírodovědecké fakulty. Na tradiční Pospos, tedy posemestrální posezení, tam přišli zaměstnanci, studenti i senioři fakulty.

„Pojďme na chvilku zapomenout na všechny pracovní starosti a povinnosti. Štědrý den je za týden, užijme si toho a věnujme čas setkání s přáteli, rodinou, známými. Podlehněme trochu kouzlu Vánoc, grantové zprávy počkají do nového roku,“ vyzval hned v úvodu přítomné děkan Ivo Frébort.

Právě možnost setkat se neformálně s kolegy z různých kateder oceňuje na Posposu předseda akademického senátu Marek Jukl. „Je to tradiční akce a chodím sem rád. Je to příležitost k tomu, abychom se ke konci semestru zabývali také něčím jiným než prací. Máme dnes už tolik zaměstnanců, že se všichni ani neznají. Na této společenské akci to lze napravit,“ uvedl Jukl.

K pravidelným návštěvníkům posemestrálních setkání patří také Daniel Šimíček z katedry geologie. „Je to vynikající akce, vždy nějak stylově pojatá. Letos jsou to vepřové hody, a to mi vyhovuje, zabíjačku mám rád,“ prozradil Šimíček. Nechyběl ani hudební doprovod, o nějž se postarali sami akademici.

Posemestrálnímu posezení předcházelo setkání se seniory. Jedná se rovněž o tradiční akci, se svými bývalými zaměstnanci se vedení fakulty setkává pravidelně právě v adventní době.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.