Přírodovědci rozhodnou o novém složení akademického senátu

Z jednání akademického senátu.
Foto: Martina Šaradínová
středa 29. ledna 2014, 16:28 - Text: Martina Šaradínová

Členové akademické obce přírodovědecké fakulty rozhodnou 9. a 10. dubna o novém složení akademického senátu fakulty. Ve stejných dnech se uskuteční také volby do Akademického senátu Univerzity Palackého.

V případě voleb do celouniverzitního senátu lze návrhy předkládat do 14. března, termín pro podání návrhů na případné senátory fakulty vyprší  7. března ve 12 hodin.

„Návrhy se podávají cestou podatelny a musí být adresované akademickému senátu fakulty. Návrh musí obsahovat jméno a příjmení kandidáta, rok narození, pracoviště či studijní program a jméno a podpis navrhovatele. U kandidatury do fakultního senátu je povinnou součástí souhlas navrhovaného s kandidaturou, u voleb do univerzitního senátu to můžeme pouze doporučit,“ řekl na dnešním jednání akademického senátu přírodovědecké fakulty Marek Jukl.

Akademický senát dnes zvolil volební komise. Volby se uskuteční od 8 do 16 hodin. První den budou moci voliči odevzdávat hlas v hlavní budově fakulty na ulici 17. listopadu, o den později v sídle fakulty v Holici.

Senátoři rovněž debatovali o tom, kdo je akademickým pracovníkem, a může se proto voleb zúčastnit. Spor nastal zejména u vědeckých pracovníků. Aby se předešlo případným nesrovnalostem, umožní senát ještě před volbami zájemcům nahlédnout do seznamu voličů. „Prezentovali jsme zde ustanovení zákona, nicméně senát si přeje, abychom se na tuto problematiku ještě dotázali právního oddělení. Proto tak učiníme. Dalším vstřícným krokem je možnost nahlédnout do seznamu voličů. Pokud se tam někdo nenajde, může to včas rozporovat,“ doplnil Jukl.

Akademický senát přírodovědecké fakulty má 21 členů, z toho sedm studentů. Volby do fakultního akademického senátu se v dubnu uskuteční i na pedagogické fakultě.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.