Přírodovědci byli štědří, ohrožené děti budou mít bohaté Vánoce

Děkan Ivo Frébort předal výtěžek sbírky vedoucí olomouckého Klokánku.
Foto: Martina Šaradínová
pondělí 14. prosince 2015, 13:24 - Text: Martina Šaradínová

Zaměstnance Klokánků v Olomouci a Dlouhé Loučce čeká spousta práce se zabalováním dárků. Přírodovědecká fakulta totiž dětem prostřednictvím vánoční sbírky pod stromeček nadělila hračky, výtvarné a školní potřeby, hry, knihy, kosmetiku a spoustu dalších věcí. Kromě akademiků přispělo i 13 sponzorů a sbírku podpořila a univerzitní mateřská škola, MŠ a ZŠ Řezníčkova i Pevnost poznání. Oproti loňskému roku dárků opět přibylo.

„Mám velkou radost z toho, že tato tradice pokračuje. Každý rok naši zaměstnanci na vánoční sbírku čekají a ptají se, kdy už bude. Jsem rád, že fakulta může udělat něco tak ušlechtilého a hezkého pro ohrožené děti,“ uvedl děkan Ivo Frébort, který výtěžek sbírky dnes předal vedení olomouckého Klokánku.

Do obou zařízení poputuje zásoba dětských knížek, plyšáků, autíček, her, výtvarných potřeb, bačkůrek, dětských botiček, ale i trvanlivé potraviny či hygienické potřeby. „Studenti i naši zaměstnanci jsou úžasní. Nakoupili dětem spoustu krásných věcí, jako by je kupovali svým dětem. Je úžasné, že dokážou před Vánoci myslet i na ostatní. Nastolený trend, že rok od roku dárků přibývá, určitě letos pokračoval,“ zhodnotila sbírku její organizátorka Martina Oulehlová z katedry botaniky.

Vedoucí obou zařízení pro ohrožené děti Šárka Kupčáková potvrdila, že dárky z přírodovědecké fakulty skončí pod stromečky v Klokánku v Olomouci a Dlouhé Loučce, případně v azylovém domě pro matky s dětmi. „Po prvním příjemném šoku jsem velmi spokojena. Výtěžek z této sbírky používáme právě jako dárky pod stromeček, protože jsou to nové a krásné věci. S dalšími sponzory se pak domlouváme na sbírkách praktických věcí. Naše finanční situace je pořád velmi vážná, nedostali jsme část dotací. Z výtěžku sbírky a naší dlouholeté spolupráce máme velkou radost,“ prozradila Kupčáková.

Přírodovědecká fakulta sbírku pořádá od roku 2008. Její součástí je i výstava dětských prací, které vytvořili žáci ZŠ a MŠ Řezníčkova a tradičně také předškoláci z univerzitní mateřské školy. Výstavu barevných obrázků, přáníček, andílků a papírových sněhových vloček si mohli zájemci prohlídnout ve foyer hlavní budovy na třídě 17. listopadu a také v Holici v budově A.

 

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.