Pospos přírodovědecké fakulty měl premiéru v Holici

Pospos dává příležitost pro neformální setkání a rozhovory.
Fotogalerie: Martina Šaradínová
čtvrtek 25. června 2015, 07:56 - Text: Martina Šaradínová

Na tradičním posemestrálním posezení, tedy Posposu, se ve středu odpoledne sešli současní i bývalí zaměstnanci a doktorandi přírodovědecké fakulty. Neformální společenské setkání se poprvé konalo v areálu fakulty v Holici. Zájemci si mohli prohlédnout nejen zdejší nový park, ale i obě vědecká centra.

„Chtěli jsme ukázat lidem, kteří sem běžně nechodí, jak se areál rozvíjí. Navíc letní posezení je dobré dělat venku a pro to jsou zde příjemnější podmínky než na Envelopě, i když příprava byla náročnější,“ vysvětlil děkan Ivo Frébort.

Akademici i neakademičtí pracovníci měli možnost setkat se s kolegy z jiných pracovišť, případně se seznámit s novými spolupracovníky. To vše za hudebního doprovodu kapely 3+1 a při konzumaci dobrot z grilu či koláčků. „Akce je výborná, účastním se jí pravidelně. Je fajn, že tu má člověk čas popovídat si i o jiných věcech než o práci,“ uvedla Lenka Copková z oddělení projektové podpory.

Konání Posposu v Holici uvítala i Jana Beinhauer z Centra regionu Haná pro biotechnologický a zemědělský výzkum (CRH). „Je dobré, že máme možnost potkat se s lidmi, s nimiž nejsme v každodenním kontaktu. Určitě je to prospěšné, utužují se tak vztahy na fakultě,“ domnívá se vědecká pracovnice.

Na Pospos přijeli i senioři fakulty, většina z nich využila nabídky prohlédnout si CRH i Regionální centrum pokročilých technologií a materiálů. Až z Prahy vážil cestu bývalý zaměstnanec Karel Karafiát. „V novinách stále čteme o projektech podporovaných Evropskou unií, tak jsem byl zvědav na nová olomoucká vědecká centra. Překvapil mě veliký pokrok ve vývoji měřicí techniky a potěšilo mě, že tak špičkové vybavení je v Olomouci. Je vidět, že my Hanáci nejsme hloupí,“ shrnul s úsměvem své dojmy Karafiát.

 

.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.