Peklo na zemi se skrývá na Haiti

Z Haiti.
Repro: Žurnál UP
čtvrtek 15. ledna 2015, 19:32 - Text: Martina Šaradínová

Peklo na zemi. Tak i Haiťané nazývají nezapadlejší končiny své země, kde již několik let pomáhají dvě české humanitární organizace – Fidcon a Arcidiecézní charita Olomouc. O životě v této části světa bude v úterý v Divadle hudby hovořit Kristýna Lungová.

Doktorandka z katedry rozvojových studií přírodovědecké fakulty se o Haiti zajímala již od prvního ročníku na vysoké škole.

„Bude s veřejností diskutovat o svých zkušenostech z výzkumu a práce na Haiti. Za svoji diplomovou práci o mapování vody na Haiti obdržela cenu děkana,“ připomněla Pavla Hájková z katedry rozvojových studií. Účastníci večera se dozvědí také to, jak humanitární organizace na Haiti pracují a jaké dopady má česká rozvojová pomoc na život tamních obyvatel.

Rozvojový večer je součástí Evropského roku rozvoje. Evropská unie jím vyhlásila rok 2015. Cílem je zapojit zejména mladé lidi, do diskuse o světě a naší budoucnosti. Letos totiž skončí termín pro splnění rozvojových cílů tisíciletí a mezinárodní společenství se bude muset domluvit na postupu, jak vymýtit, či podpořit udržitelný rozvoj. 

Rozvojový večer se koná v úterý 20. ledna od 18 hodin v sále Divadle hudby, které je součástí Muzea umění.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.