„Neustále obdivovat a přitom vědět“ – motto přírodovědecké novoročenky

Děkan Juraj Ševčík a autor vítězného PF 2014 Ondřej Klička (vpravo).
Foto: Velena Mazochová
úterý 17. prosince 2013, 15:46 - Text: Velena Mazochová

Oficiální novoročenkou přírodovědecké fakulty se pro rok 2014 stalo přání studenta regionální geografie Ondřeje Kličky. Vítězný návrh obdrží zaměstnanci, senioři, absolventi i partneři fakulty v tištěné či elektronické podobě.

„Maluju odmalička, nevěnuji se tomu systematicky, ale při podobných soutěžích jsem rád, když se mohu projevit,“ uvedl Klička při dnešním setkání s děkanem Jurajem Ševčíkem. Od něj také obdržel odměnu ve výši tří tisíc korun a poukázku na třídenní pobyt v Karlově pod Pradědem.

Ta jej potěšila nejvíc. „V Karlově jsem byl už dvakrát a moc se těším i potřetí. Uvidím, jak to bude s termínem, protože na lyže úplně nejsem a ty krásné kopce mě přitahují spíše bez sněhu,“ prozradil Klička.

Hodnotící komise letos vybírala ze 40 návrhů, které do soutěže zaslalo jednadvacet autorů z řad zaměstnanců, seniorů, absolventů, zahraničních „postdoků“ a studentů nejen přírodovědecké fakulty. „Každý člen komise vyhodnotí a oboduje první tři návrhy, které jsou podle jeho názoru nejlepší, potom uděláme jakýsi průměr a pak se ještě domlouváme na konečném vítězi,“ popsal stručně postup při výběru nejlepší gratulace Ševčík. Letošní Vánoce a nadcházející Nový rok spojí fakulta s mottem Neustále obdivovat a přitom vědět je naším přáním.

Kromě seznámení se svou letošní konkurencí měl autor vítězného přání možnost prohlédnout si také nejzdařilejší návrhy z uplynulých let včetně velikonočních a narozeninových blahopřání. Sám se do historie soutěží zapsal už v minulém akademickém roce, kdy zvítězil se svou gratulací k životnímu jubileu. „Někdy by možná stálo za to vyhlásit absolutního vítěze,“ poznamenala další členka hodnotící komise Dagmar Zlámalová při rekapitulaci úctyhodného portfolia fakultních přání.

Soutěž o nejlepší návrh s tématem „vánoční přání a PF“ vyhlásil děkan přírodovědecké fakulty letos už poosmé.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.