Nejlepší řízky připravili Indové
Vestibul přírodovědecké fakulty včera provoněly řízky a punč. Zaměstnanci a studenti se loučili se semestrem a přitom soutěžili o pohár za nejlepší smaženou pochoutku.
S hesly „Nejsme žádní saláti, proto soutěžíme o nejlepšího řízka“ a „Obalit můžete cokoli takřka v čemkoli“ se do smažení pro Pospos aneb Posemestrální posezení pustila snad celá fakulta.
„Máme deset soutěžících, více jednotlivců než týmů. Jsou tu zástupci studijního oddělení, správy budov, katedry matematiky nebo Pevnosti poznání. Na vítěze čeká putovní pohár děkana, všichni zúčastnění dostanou také věcné, praktické ceny,“ uvedla k průběhu soutěže jedna z organizátorek Věra Holišová ze Správy budov a údržby přírodovědecké fakulty.
Pohár pro nejlepší kuchaře si nakonec odnesli Indové Deepak Kumar Yadav a Arjun Tiwari z katedry biofyziky.
„Ani nevím, jestli v těch kuličkách vůbec bylo nějaké maso, ale byly moc dobré. Měli k tomu dva druhy pikantního dresingu a jako bonus rozdávali okouzlující indické úsměvy,“ okomentovala jejich kulinářský výtvor účetní Lenka Copková.
Pospos je na přírodovědecké fakultě zavedenou akcí, koná se vždy na konci semestru. Již se soutěžilo o nejlepší guláš nebo vánoční punč, vysoko laťku v minulosti nastavila právě spolupořádající správa budov s letním tématem Jó, třešně a jahody zrály.
Letošní zimní Pospos uspořádala spolu se správou budov katedra matematické analýzy a aplikací matematiky. Kromě hlavní kuchařské soutěže probíhaly také soutěže doplňkové, k tanci a poslechu zahrála akademická kapela 3+1 a pro ty, co mají raději sladké, nechyběla čokoládová fontána.
Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.
Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.