Na přírodovědecké fakultě převzali dekrety (staro)noví šéfové kateder a pracovišť

(Zleva) Ondřej Haderka, Jaromír Fiurášek, Jan Andres, Jiří Mazal, Lucie Vaňková, Miroslav Strnad, Stanislav Bureš a Ivo Frébort po slavnostním předávání dekretů.
Foto: Martina Šaradínová
středa 10. června 2015, 07:30 - Text: Martina Šaradínová

Slavnostní předávání dekretů novým vedoucím kateder a pracovišť předcházelo v úterý odpoledne jednání kolegia děkana na přírodovědecké fakulty. Nováčkem ve vedoucí funkci bude od září pouze Jaromír Fiurášek z katedry optiky, ostatní v pozici pokračují.

„Všichni vedoucí kateder a pracovišť úspěšně prošli výběrovým řízením. Jediná změna nastává na katedře optiky mimo jiné proto, že dosavadní vedoucí této katedry se stal proděkanem. Ostatní své pozice obhajovali, museli zdokumentovat činnost z uplynulých tří let a obhájit ji,“ uvedl děkan Ivo Frébort, který popřál všem vedoucím pracovníkům hodně úspěchů v jejich práci.

Funkční období začíná 1. září také vedoucí katedry biochemie Lence Luhové, vedoucímu katedry anorganické chemie Zdeňku Trávníčkovi a Stanislavu Burešovi z katedry zoologie. Od 1. ledna příštího roku se vedení Laboratoře růstových regulátorů opět ujme Miroslav Strnad a Společnou laboratoř optiky povede nadále Ondřej Haderka.

Například rozšíření laboratorního zázemí a zapojení se do nových projektů a grantů čeká například katedru optiky v čele s jejím novým šéfem. Jaroslav Fiurášek ale dosud působil jako zástupce vedoucího katedry, proto její chod dobře zná. „Katedra je velké, úspěšné pracoviště s velmi dobrými vědeckými výsledky a s řadou mezinárodních spoluprací. Zajišťujeme několik oborů. Mým cílem bude udržet dobré fungování katedry a přispět k jejímu dalšímu rozvoji,“ uvedl Fiurášek.

Zkušeností na rozdávání má naopak Jan Andres. Katedru matematické analýzy a aplikací matematiky povede už v pátém funkčním období. „Budu se snažit zachovat to dobré a nedostatky, a ty vždycky jsou, odstranit. Výrazné přemety neočekávám. Končí sice projekty, ale na to jsme ekonomicky připraveni,“ uvedl Andres.

Kabinet cizích jazyků přírodovědecké fakulty povede od září po dobu jednoho roku, s možností prodloužení o další dva roky bez výběrového řízení Lucie Vaňková. Děkan představil vedoucím kateder i proděkanům také nového vedoucího studijního oddělení Jiřího Mazala. Pozici bude zastávat od července.

Na přírodovědecké fakultě je 21 kateder a pracovišť.

 

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.