Na přírodovědecké fakultě jsou zápisy v plném proudu

Na přírodovědecké fakultě se zapisují noví studenti.
Foto: Martina Šaradínová
čtvrtek 3. září 2015, 07:53 - Text: Martina Šaradínová

Přírodovědecká fakulta převzala v tomto týdnu štafetu zápisů studentů do prvních ročníků bakalářských oborů. Několikadenní maraton zahájili matematici a biologové a uzavřou ho informatici. Během prvního dne se zapsalo 839 posluchačů.

Zatímco například filozofická či pedagogická fakulta pořádaly zápisy již o prázdninách, přírodovědci zahájili zápisy 1. září. Do pátku se budou zapisovat studenti, kteří byli přijati v prvním kole přijímacího řízení. Pro úspěšné uchazeče z druhého kola jsou zápisy připraveny na 14. a 15. září. Pro nadcházející akademický rok fakulta přijala 3657 studentů.

„Ne všichni přijatí samozřejmě k zápisu přijdou. Přesná čísla zapsaných posluchačů budeme znát až v polovině září,“ uvedl vedoucí studijního oddělení Jiří Mazal. Do prvního ročníku bakalářského studia každoročně nastupuje přes 1400 studentů.

Postavení studenta oboru Biologie a ekologie již oficiálně díky zápisu získala Veronika Matoušková z Olomouce. „Mám Olomouc moc ráda, jsem tu doma, a proto jsem tu také chtěla studovat. Obor, který jsme si vybrala, považuji za velmi perspektivní,“ prozradila novopečená vysokoškolačka.

Na studium i vědecké bádání, jemuž se věnoval již na střední škole, se těší Andrej Soos ze Slovenska. Tento týden se zapsal ke studiu molekulární a buněčné biologie „Očekávám, že mi studium hodně dá. Byl to můj vysněný obor, už jsem se mu věnoval. Jako středoškolák jsem totiž pracoval na jednom výzkumném projektu. Olomouc je známá tím, že je zde kvalitní výzkum. Navíc se mi líbil vstřícný přístup zdejších pracovníků,“ objasnil Soos.

Přírodovědecká fakulta nabízí 33 studijních programů se 113 studijními obory. Zápisy pro navazující magisterské obory se uskuteční 7. a 14. září. Na osmi fakultách univerzity nastoupí do prvních ročníků podle odhadů přes 7000 posluchačů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.