Na Letní školu rozvojové spolupráce se ještě lze přihlásit

Účastníci loňské letní školy.
Foto: archiv KRS
středa 15. července 2015, 08:05 - Text: Martina Šaradínová

Až do konce července se mohou hlásit zájemci o účast na 18. ročníku Letní školy rozvojové spolupráce, kterou na počátku září pořádá katedra rozvojových studií přírodovědecké fakulty. Je určena nejen pro vysokoškolské studenty, ale i pro veřejnost.

„Cílem letní školy je přiblížit účastníkům téma české i mezinárodní rozvojové spolupráce a humanitární pomoci prostřednictvím různých aktérů –  neziskových organizací, státní správy, soukromých firem či mezinárodních organizací,“ uvedla členka organizačního týmu Pavla Vítová.  

Program tvoří praktické workshopy a přednášky hostů, jimiž jsou přední odborníci působící v této oblasti. Letos k nim bude patřit například Marek Čejka z Ústavu mezinárodních vztahů, ředitel pražské kanceláře OBSE Jan Plešinger či Denisa Bultasová z organizace Člověk v tísni. Připravený je i neformální program, který obsahuje prohlídku města, návštěvu výstav či projekce dokumentárních filmů. Každoročně letní škola přiláká na 70 účastníků.

Letošní letní škola se uskuteční od 6. do 11. září na přírodovědecké fakultě. Podrobné informace najdete ZDE


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.