Jsou stříbrní!

Sobotní stříbrná promoce.
Fotogalerie: Milada Hronová
sobota 5. října 2013, 13:12 - Text: Milada Hronová

Po pětadvaceti letech se dnes sešli absolventi přírodovědecké fakulty. Pozvání ke stříbrné promoci do auly na 17. listopadu přijalo 106 bývalých studentů.

„Se spolužáky z kruhu se vídám celkem pravidelně. Dnes je to ale výjimečné. Vnímám tento den doslova jako léčivý,“ řekla absolventka matematiky a fyziky z Hradce Králové Věra Záhorová. Dnes učí předměty, které souvisejí s matematickou statistikou na dopravní fakultě na pardubické univerzitě. Olomouc však navštěvuje pravidelně, dojíždí za příbuzenstvem.

Také pro absolventku matematiky a deskriptivní geometrie Hanu Vaňharovou byl dnešek nádherný. „Program je slavnostní a vtipný zároveň,“ řekla Vaňharová. Věnuje se firemnímu vzdělávání, lektorské činnosti v oblasti komunikace a obchodních dovedností. I ona potvrdila, že se se spolužáky z kruhu čas od času setkává.

„Někteří se se spolužáky viděli skutečně až nyní, po pětadvaceti letech. Během dopoledne vzpomínali i na své pedagogy, z nichž někteří se promočního aktu osobně účastnili. I když už na fakultě nepůsobí, pozvání přijali docent František Kašpárek a doktoři přírodní věd Petr Los a Ivan Lepka,“ řekla za organizaci akce Dagmar Zlámalová.

Pozvání na promoci přijalo celkem 56 procent absolventů ročníku 1988, největší zastoupení měli tradičně absolventi učitelských kombinací. Během dne se absolventi mohli seznámit s budovou současné přírodovědecké fakulty i s obory, které se na ní pěstují. Kromě diplomů stříbrného absolventa a celé řady slavnostních dojmů si jubilanti odnesli i zajímavý upomínkový předmět – kádinku s logem Univerzity Palackého.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.