Etiopie očima studentky přírodovědecké fakulty

Ilustrační foto: ARPOK
sobota 25. dubna 2015, 12:45 - Text: Martina Šaradínová

S kulturním a přírodním bohatstvím, ale i problémy Etiopie seznámí zájemce na rozvojovém večeru studentka přírodovědecké fakulty Kateřina Procházková. Přednáška nazvaná (Za)žít Etiopii se uskuteční v sále Divadla hudby Muzea umění v úterý od 18:00.

Procházková strávila v Etiopii tři měsíce jako stážistka projektu rozvoje komunitního ekoturismu v pobočce německé organizace NABU. Studentka oboru Mezinárodní rozvojová studia představí také práci neziskových organizací v regionu a bude hovořit o každodenních problémech místních lidí. Před započetím samotné stáže věnovala měsíc cestování a měla možnost zemi i obyvatele poznat zblízka.

 „Etiopie oplývá bohatou historií, která dle mnoha odborníků sahá až ke kořenům lidské civilizace. Jedinečný vývoj země byl silně spjat s kávou, jejíž pravlast leží v mlžných horských lesích na severozápadě. I přes to, že z Etiopie pochází jedna z nejobchodovanějších komodit světa, musí se její obyvatelé potýkat s celou řadou problémů. Právě to bylo důvodem, proč jsme se rozhodli dát veřejnosti možnost poznat krásy a obtíže života v této africké zemi,“ uvedl Jan Klega z organizace ARPOK, která od roku 2004 přináší do škol globální rozvojové vzdělávání.

Přednáška je součástí projektu Evropského roku rozvoje.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.