Ekologický večer o fauně ve městě

Ilustrační foto: Freeimages
sobota 21. února 2015, 07:49 - Text: Martina Šaradínová

Proč ptáci nemají rádi přírodu a stěhují se do měst? Odpověď na tuto otázku se v úterý od 18:00 v sále Divadla hudby olomouckého Muzea umění dozvědí účastníci ekologického večera, jehož hlavním hostem bude zoolog z přírodovědecké fakulty Tomáš Grim.

„Obecně se ví, že vliv člověka na přírodu je nedobrý. Třeba doslova za humny nám dramaticky klesají populace skřivanů polních a dalších ptáků obývajících zemědělskou kulturní krajinu. A není kulturnější krajiny než té, které říkáme město. Proč se pak různí živočichové městům nejen že nevyhýbají, ale dokonce je upřednostňují? I na to by měl odpovědět host večera,“ zve na setkání Michal Bartoš z pořádajícího centra ekologických aktivit města Olomouce Sluňákov.

Tomáš Grim působí na katedře zoologie. Zabývá se především hnízdním parazitismem, ptačí diverzitou v tropech a adaptací ptáků na městské prostředí. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.