Druhá šance pro uchazeče o studium

Ilustrační foto: Velena Mazochová
pondělí 21. července 2014, 09:24 - Text: Velena Mazochová

Více než sedm stovek přihlášek obdržela přírodovědecká fakulta ve druhém kole přijímacího řízení, které se uzavřelo v polovině července. Přijímací zkoušky proběhnou na přelomu srpna a září. Do konce července se lze přihlásit i na fyzioterapii nebo sociální práci.

Uchazeči přírodovědecké fakulty volili z vybraných bakalářských a magisterských oborů. „Nejvíce přihlášek zaznamenaly obory Matematika a její aplikace, Regionální geografie, Environmentální studia a udržitelný rozvoj, Aplikovaná chemie, Bioanorganická chemie, Chemie a biologie a Ekologie a ochrana životního prostředí,“ upřesnila vedoucí studijního oddělení Dana Gronychová.

Druhé kolo vyhlásila fakulta i přes rekordní zájem uchazečů, jejichž počet letos poprvé přesáhl hranici čtyř tisíc. Navzdory tomu nebyla kapacita některých oborů naplněna, přičemž druhou šanci nabídly i další obory. Právě tato praxe by se měla od příštího akademického roku změnit.

„Dosud této možnosti využívaly rovněž některé obory, které měly převis poptávky již v prvním kole. Pro následující akademický rok zvažujeme využít druhého kola přijímaček pouze pro obory, které nebyly kapacitně naplněny,“ uvedl proděkan Roman Kubínek.

Přihlásit se ke studiu na Univerzitě Palackého v příštím akademickém roce mohou ještě zájemci o obory Charitativní a sociální práce a Mezinárodní sociální a humanitární práce na cyrilometodějské teologické fakultě, která je připravuje ve spolupráci s CARITAS – Vyšší odbornou školou sociální v Olomouci.

Studium navazujícího magisterského oboru Fyzioterapie ještě stále nabízí fakulta zdravotnických věd, která na konci června vyhlásila dodatečné příjímací řízení. Je určeno absolventům bakalářských studijních programů Rehabilitace nebo Specializace ve zdravotnictví.

Přihlášky přijímají obě fakulty do konce července. Podrobné informace ZDE a ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.