Dárky od přírodovědců se v Klokánku líbily

Šárka Kupčáková (vlevo) a Martina Oulehlová si prohlížejí botičky, které sponzorská firma darovala dětem z Klokánku.
Foto: Martina Šaradínová
čtvrtek 14. ledna 2016, 13:12 - Text: Martina Šaradínová

Celkem 44 párů dětských botiček předali dnes zástupci přírodovědecké fakulty olomouckému Klokánku. Dar byl dozvukem vánoční sbírky, kterou fakulta uspořádala na konci loňského roku a do níž vedle zaměstnanců a studentů přispělo i 17 sponzorů. Dárky děti moc potěšily.

„Majitelka firmy Pegres mě na konci roku oslovila s tím, že nestihne botičky dodat do uzávěrky sbírky. Proto jsme se domluvily, že je předáme Klokánku dodatečně,“ vysvětlila organizátorka sbírky Martina Oulehlová z katedry botaniky.

V tradiční sbírce Dárek pro dětský úsměv, kterou přírodovědecká fakulta pořádá od roku 2008, se loni podařilo shromáždit hračky, výtvarné a školní potřeby, hry, knihy, kosmetiku a spoustu dalších věcí. Dárky našly pod stromečkem děti z Klokánků v Olomouci a Dlouhé Loučce.

„Děti byly nadšené. Na sbírce je skvělé to, že dárky jsou velmi pestré a různorodé, a proto není těžké vybrat něco pro konkrétní dítě. Velmi se hodily ale i praktické věci jako trvanlivé potraviny, hygienické potřeby a podobně. Tety tím ušetří peníze, které mohou věnovat na něco jiného, co děti potřebují,“ uvedla vedoucí obou zařízení pro ohrožené děti Šárka Kupčáková.

V olomouckém Klokánku je v současné době 11 dětí ve věku od pěti měsíců do 17 let. Dalších 20 žije v Dlouhé Loučce.  Jelikož se tuzemské Klokánky stále nacházejí ve svízelné finanční situaci, vítají každou pomoc během celého roku. „Děti potíže nepociťují, a to i díky velké podpoře veřejnosti. Kromě finančních darů velmi oceníme trvanlivé potraviny a věci nutné pro každodenní chod domácnosti. Téměř neustále jsou potřeba školní potřeby, především pera a kružítka,“ doplnila Kupčáková.  

Zástupci fakulty dnes přivezli do Klokánku i obrázky, které pro vánoční sbírku vytvořili žáci ZŠ a MŠ Řezníčkova a tradičně také předškoláci z univerzitní mateřské školy. Výstavu barevných obrázků, přáníček, andílků a papírových sněhových vloček si mohli zájemci prohlédnout ve foyer hlavní budovy na třídě 17. listopadu a také v Holici.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.