Bouřka děti nevylekala, Den dětí s Přírodou se vydařil

Děti plnily úkoly na osmi stanovištích.
Foto: Martina Šaradínová
čtvrtek 2. června 2016, 11:00 - Text: Martina Šaradínová

Tak v trochu aprílovém počasí oslavili ve středu zaměstnanci přírodovědecké fakulty se svými ratolestmi Den dětí. Pohrát si a pobavit se přišlo se svými rodiči či prarodiči na 80 dětí.

„Jsme rádi, že zájem byl letos ještě větší než před rokem, zhruba o třetinu. I když jsme museli vzhledem k počasí improvizovat, myslím si, že oslava se vydařila a všichni byli spokojení. Užili jsme si to i my, kteří jsme se na přípravě podíleli. Děti byly moc šikovné,“ řekla Romana Čuprová z oddělení vnějších a vnitřních vztahů.

Pro děti byl připraven skákací hrad, modelování balonků, malování na obličej, mohly si vyzkoušet jízdu na šlapadlech nebo na koloběžce. Kromě toho plnily úkoly na osmi stanovištích. Musely například prokázat, že dokážou chodit na chůdách, mají dobrý hmat, zvládnout složit tangramy a dokonale znají pohádky.

K pravidelným návštěvníkům patří Alexandra Husičková z Centra regionu Haná. „Chodíme sem každý rok, kluci se už předem těší. Když jsme jeli nedávno kolem fakulty, už mě nutili odbočovat. Musela jsem jim vysvětlit, že dětský den je až později,“ přiznala s úsměvem Husičková.

Den dětí s Přírodou se konal na prostranství za hlavní budovou na třídě 17. listopadu, kvůli rozmarům počasí se část programu přesunula i do foyer v přízemí. Vedení fakulty pamatuje na potomky svých zaměstnanců každoročně, i letos děti odcházely s drobnými dárky.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.