Běh s klokanem: skvělý závod a dobrá organizace

Devátý ročník běhu s klokanem.
Foto: Milada Hronová
sobota 27. září 2014, 18:34 - Text: Milada Hronová

Sobota patřila tradičnímu Běhu s klokanem, který spolupořádá přírodovědecká fakulta. V různých kategoriích a na různě dlouhých tratích se proběhlo 86 dospělých a 160 dětí.

Soutěž je určená široké veřejnosti. Startuje se před hospodou U Travise a nejdelší trasy vedly kolem Mlýnského potoka a přírodního koupaliště Poděbrady.

„I když byla letošní účast mírně nižší než loňská, jsme nadšení z toho, že posílily řady dětí, to považují za skvělé,“ uvedla za organizátory Libuše Machalická. Před devíti lety se na organizaci této akce dohodla proděkanem přírodovědecké fakulty Josefem Molnárem. Běžecká soutěž se tak propojila se soutěží matematickou.

„Běželo se mi výborně. Jsem spokojená sama se sebou,“ prohlásila v cíli Zuzana Svobodová, která trať zvládla v čase 29:45:00. Závod s klokanem běžela poprvé. „Musím pochválit organizaci, výborná byla totiž nejen trať, zázemí, ale pestrý byl i doprovodný program,“ shrnula vítězka ženské kategorie do 35 let.

Také podle Marcely Kubíkové z Bruntálu byla organizace Běhu s klokanem vynikající. „Bylo to nádherné odpoledne, a i když to byl můj první závod, běželo se mi skvěle,“ dodala Kubíková.

Běžecké klání doprovázel bohatý doprovodný program, v němž nechyběly hlavolamy, jízda na koni a koloběžkách. O hudební vstupy se starala kapela 3+1 složená ze zaměstnanců univerzity.

Matematickou soutěž připravuje řadu let Martina Uhlířová z pedagogické fakulty. Letos poprvé si řekla, že vyzkouší i běžeckou část. „Běžela jsem tři kilometry, sedm bych asi neuběhla. Bylo to úžasné, nádherné počasí, pohodová atmosféra. A kdybych trénovala, mohla bych i doběhnout v lepším čase,“ dodala s úsměvem Uhlířová. V kategorii učitel Univerzity Palackého zvítězila nad Ivanou Fellnerovou z přírodovědecké fakulty. Nejlepšího výsledku za studenty dosáhl Dominik Voráč z pedagogické fakulty.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.