Autorem narozeninového přání přírodovědecké fakulty je Lukáš Ondrášek

Lukáš Ondrášek, student výtvarné výchovy, poslal do soutěže nejlepší návrh přání.
Foto: Pavel Konečný
středa 10. září 2014, 09:09 - Text: Pavel Konečný

Speciální stipendum převzal dnes od děkana přírodovědecké fakulty student katedry výtvarné výchovy Lukáš Ondrášek. Za návrh narozeninového přání.

Přírodovědecká fakulta vypisuje každoročně soutěž na nové narozeninové přání. „Rozesíláme ho zaměstnancům, partnerům nebo důchodcům,“ vysvětlil děkan Ivo Frébort. Letos si Ondráškův návrh nechala fakulta vytisknout v 1200 exemplářích.

Kromě třítisícového stipendia dostal Ondrášek ještě poukaz na víkendový pobyt v Karlově. Chata přírodovědecké fakulty mu ale příliš vzácná nebude, protože prochází ze sousedního Rýmařova. „Kdyby to tak byly Dolomity...“ poznamenal těsně předtím, než z děkanovy pracovny chvatně odjel do Brna. Podívat se na bienále grafiky.

Děkan Frébort potvrdil, že účast v soutěži byla nízká. Totéž platilo v podstatě i o úrovni. „Nakonec se sešly tak tři návrhy, z nichž se dalo vybírat,“ řekl. Právě proto zvažuje její zrušení. „Tak trochu vyhasíná,“ dodal. Mnohem raději by děkan pro příště spolupracoval s konkrétními oslovenými výtvarníky.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.