Žilní kanylace naplnila další dva workshopy

Simulace žilní kanylace.
Foto: VTEC
pátek 19. října 2012, 07:39

Lékaři a zdravotníci si ve Výukovém, tréninkovém a edukačním centru vyzkoušeli periferní žilní kanylaci. Workshop je natolik zajímavý, že okamžitě zaplnil další dva vypsané termíny.

„Během krátkého teoretického programu se účastníci seznámí s komplikacemi periferní žilních kanyl a novinkami v krytí žilních kanyl. Celý program je zaměřen hlavně prakticky. Na speciálních kadaverech je připraven cévní systém, což umožní zdravotnickým pracovníkům představit si reálné anatomické souvislosti při zajišťování periferních a centrálních žilních vstupů,“ uvedla Radka Filipčíková z Ústavu normální anatomie.

V učebně výukového centra si mohli účastníci prvního workshopu na fantomech prakticky vyzkoušet fixaci žilních kanyl novými způsoby krytí a zajištění žilního systému. „Všichni využili možnost vyzkoušet zavedení intraoseální jehly do vhodných míst na připravených modelech,“ dodala Filipčíková.

Workshop je součástí projektu Partnerská síť pro teoretickou a praktickou výuku anatomických a klinických souvislostí v urgentní medicíně a neodkladné přednemocniční péči. 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.