Zájemci o zdravotnický kurz mohou posílat přihlášky ještě do poloviny prosince

Ilustrační foto: Archiv Žurnálu UP
neděle 13. prosince 2015, 08:00 - Text: Velena Mazochová

Zájemcům o práci zdravotníka na táborech, školách v přírodě nebo lyžařských kurzech je určen kurz, který na začátek příštího kalendářního roku připravila fakulta zdravotnických věd. Úspěšní absolventi mohou získat osvědčení platné pro celou Českou republiku. Přihlášky lze podávat do 18. prosince.

Vzdělávací program Zdravotník zotavovacích akcí, akreditovaný ministerstvem školství, nabídne 27 teoretických hodin a 13 hodin praktické výuky. Účastníci získají informace o hygienicko-epidemiologických opatřeních, vedení zdravotnické dokumentace i základy psychologie komunikace. Frekventanti se také seznámí se zásadami správné výživy a životosprávy nebo s některými nemocemi dětí a dospělých.

Pětidenní výuka bude probíhat ve špičkově vybaveném Centru praktických dovedností, kde si účastníci ověří teoretické znalosti v praxi. „Na figurínách, které simulují přirozené podmínky, si budou moci vyzkoušet například základy ošetřovatelské péče nebo poskytování první pomoci dětem a dospělým. K výuce se využívá i zážitková pedagogika,“ doplnila Jana Kočendová z pořádajícího Ústavu pro studium odborných předmětů a praktických dovedností.

Kurz se uskuteční v termínu od 11. do 15. ledna 2016. Po jeho úspěšném ukončení a složení závěrečné zkoušky obdrží absolventi „Osvědčení o rekvalifikaci“ s celostátní platností. Podmínkou účasti je ukončené středoškolské vzdělání, morální bezúhonnost a dosažení věku 18 let.

Více informací ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.