Volby do velkého senátu odstartovala fakulta zdravotnických věd

Studentky zdravotnických věd jako první hlasovaly o nové podobě senátu univerzity.
Foto: Pavel Konečný
středa 2. dubna 2014, 11:34 - Text: Milada Hronová

Fakulta zdravotnických věd dnes odstartovala volební kolotoč, v jehož závěru usedne do senátorských židlí Akademického senátu Univerzity Palackého 24 nových zástupců fakult. Nejvyšší samosprávný orgán školy je volen akademickou obcí jednou za tři roky.

Na fakultě zdravotnických věd se sešlo v návrzích osm pedagogů a rekordních šest studentů. „Volila jsem toho, koho znám a myslím si o něm, že má pro práci v senátu dostatečné znalosti i schopnosti. Podporuji tímto v senátu zastoupení ústavu porodní asistence, “ uvedla studentka porodní asistence Markéta Poštulková.

Studentka oboru Radiologický asistent Zuzana Šmelcová přiznala, že její volba je spíš náhoda než promyšlený tah. „Dala jsem hlas studentovi, kterého znám,“ vysvětlila.

Volby se konají na každé z osmi fakult v jiném termínu. Deadline je 11. dubna. Na fakultě zdravotních věd se bude volit dokonce pět dní. „Je to kvůli rozpisu výuky a kvůli kombinovanému studiu. Také se střídáme tady v Centru praktických dovedností a dole ve městě na děkanátu,“ objasnila Marie Pavlíková z volební komise.

Ve čtyřiadvacetičlenném senátu univerzity je každá fakulta zastoupena dvěma vyučujícími a jedním studentem.

Více o volbách, počtech kandidátů a termínech čtěte ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.